Yetişkin Tenis Raketi Ölçüleri Nedir?

yetişkin tenis raketi ölçüsü

Yetişkin Tenis Raketi Ölçüsü Nedir?

Tenis, günümüzde her yaş grubunun oynayabileceği, gelişimi destekleyici bir spor dalı olarak nitelendirilmektedir. Pek çok kişi tarafından zengin sporu olarak yorumlansa da aslında toplumun her kesiminden insanın oynayabileceği bir oyundur. Tenis oyunu için olmazsa olmaz detaylar içerisinde ise raket yer almaktadır. Farklı birçok malzeme olmadan tenis oynamak mümkündür. Ancak tenis raketi olmadan tenis oynamanız mümkün değildir. Raket olmadan korta çıkılmaz. Tenis raketlerini incelediğiniz zaman kendi içinde birden fazla detayının olduğunu, bu detaylara göre çeşitlendirildiğini görebilirsiniz. Yeni başlayanlar için belirlenen raket ile profesyonel oyuncular için belirlenen raket farklıdır. Aynı zamanda orta seviye oyuncularının tercih ettiği raketler de farklılık göstermektedir. Günümüzde her yaş grubu için de farklı raket sunulmaktadır. Örnek vermek gerekirse çocuklar için on dokuz inç raket tercih edilirken yetişkinler için yirmi altı veyahut yirmi yedi inç raketler uygun görülmektedir. Sıkça sorulan sorulardan birisi ise yetişkin tenis raketi ölçüleridir. 

Genel olarak incelendiğinde yetişkinler için üretilen tenis raketlerinin ölçüleri standart şekildedir. Profesyonel veyahut amatör oyuncu farklı olmadan tüm yetişkinliklere 27 inç şeklinde üretim yapılmaktadır. 27 inç ölçüsü altında kalan raketler daha genç yaş grupları için uygundur. Bu aşamada örnekler verecek olursak 3-4 yaş arası oyuncular için 112 santimetrelik raketler önerilmektedir. 6 ila sekiz yaş aralığındaki oyuncular için 120, 9 ile 10 yaş aralığında ise 136 santimetre tercih edilmektedir. 26 inç yani 146 santimetre için ise 12 yaş üzerindeki herkesin kullanımına uygun olduğu bilinmektedir. 

Ayrıca sitemizde yer alan tenis kaç set içeriğimize de göz atmayı unutmayın! 

Yetişkin Tenis Raketlerinin Ağırlığı Nedir?

Yetişkin Tenis Raketi Ölçüsü

Yetişkin tenis raketlerinin ölçülerinin ağırlığı birbirinden farklıdır. Raketleri incelediğiniz zaman hafif, orta ve ağır gibi üç farklı sınıflandırmanın olduğunu görebilirsiniz. Tenis oynamaya yeni başlayan oyuncular için önerilen seçenekler arasında hafif raketler bulunmaktadır. Ağır raketler ise çoğunlukla düzenli tenis oynayan, profesyonel sporcular için önerilmektedir. Ağırlık açısından tenis raketleri hafif ise 250 ila 280 gram ağırlığına denk gelmektedir. Orta tenis raketi 280 ile 310 aralığındadır. Ağır tenis raketleri de 310 gramın üzerindeki raketleri kapsamaktadır. Çoğunlukla hafif olan raketlerin daha iyi olduğu yanılgısı oluşmaktadır. Buna karşın ağır tenis raketleri daha güçlüdür. Hatta topun kontrol edilmesinde de önemli bir katkısının olduğu bilinmektedir. 

Yetişkin tenis raketi ölçüleri incelendiği zaman dikkat çeken noktalardan birisi de kafa büyüklüğüdür. Raket kafa büyüklüğü üç farklı grup içerisinde yer almaktadır. Midsize kafa büyüklüğü olan raketler 90 ila 95 inç arasında kalmaktadır. Midplus kafa büyüklüğü 95 ila 105 iken oversize kafa büyüklüğü ise 105 inç üstünü yansıtmaktadır. 

Büyük kafa raketlerde vuruş daha rahat bir şekilde gerçekleşmektedir. Kontrolün kolay şekilde sağlanması mümkündür. Yeni tenis oynamaya başlayanlar için en doğru seçim olduğunu söylemek mümkündür. Kafanın küçülmesi hâkimiyetin artmasını sağlarken kontrol oyuncunun kabiliyetine göre değişmektedir. Bundan ötürü profesyonel oyuncular seçimlerini küçük kafalı raketlerden yana kullanmaktadır. 

Yetişkin Teniz Raketi Grip Ölçüsü Nedir?

Grip raketin sal kalınlığının belirlenmesi amacıyla kullanılmaktadır. Küçükten büyüğe doğru olacak şekilde 1-2-3-4-5 şeklinde numaralar verilmektedir. Sizin için ideal grip ölçüsünü belirlemek için ise raketi elinize aldığınızda parmaklarınızın avucunuzla buluşmaması gerekmektedir. Ancak oluşan boşluğun fazla olmaması da dikkat edilmesi gerekenler arasındadır. Grip raketi elinize aldığınız zaman bir parmak kadar boşluk kalmalıdır. Acemi oyuncuların hata yaparak küçük bir grip alması, sık rastlanan durumlardandır. Sizler bu gibi bir durumda çeşitli aksesuarlar yardımıyla grip ölçünüzü istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz. Büyük ölçülü aldığınız gripler için ise böyle bir yol yoktur. Büyük grip kullanmak, oyun esnasında kolunuzu ve bileğinizi ekstradan yormanıza neden olacaktır. İstenmeyen sakatlıkların yaşanması da beklenen durumlar içerisindedir. 

Bu içeriğimizde yetişkin tenis raketi ölçüleri konusuna değinmekteyiz. Umarım sizler için faydalı bir blog türü olmuştur. Aynı zamanda sitemizde yer alan tenis raketi fiyatları konumuza da göz atmayı unutmayın! 

Etiketler: Blog
Eylül 04, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR