Tenis Raketi Titreşim Önleyici Nedir?

Tenis Raketi Titreşim Önleyici ne demek

Titreşim önleyici, kauçuk kullanılarak yapılan küçük bir cihaz olarak bilinmektedir. Kullanımı raket kordaj titreme oranını azaltmak olarak bilinmektedir. Böylece topa vurulduğu zaman çıkan “ping” sesi de yok olmaktadır. Pek çok kişi tarafından tenisçi dirseği rahatsızlığına karşı koruyucu olduğu da söylenmektedir. Ancak geniş bir pencereden bakıldığı zaman bu bilgiyi destekleyen herhangi bir kanıt yer almamaktadır. Tenis titreşim önleyici genel olarak raketin boğaz kısmında yer alan “cross” olarak isimlendirilen iki dikey tek arasında yerleştirilmektedir. Raketin sol, sağ, alt ve üst bölgelerine yerleştirilmektedir. Ek olarak tenis oyuncusunun istemesi halinde birden fazla tenis raketi titreşim önleyici (tenis vibrasyonu) kullanılması mümkündür. 

Tenis Kordajı Nedir?

Tenis aksesuarları arasında önemli olan seçeneklerden birisi kordaj olarak isimlendirilmektedir. Raketin üst kısmında bulunan yatay ve dikey tellere tenis kordajı ismi verilmektedir. Genel olarak bakıldığı zaman raketlerin satışının kolay olması açısından kordaj bulunarak satış yapılmaktadır. Buna karşın raket üzerinde yer alan kordaj, her oyuncu için aynı uygunlukta olmamaktadır. Tenis kordajı oyuncunun performansına, ihtiyaçlarına ve isteklerine uygun olacak şekilde hazırlanmaktadır. Bundan ötürü profesyonel oyuncuların tenis raketi kordajı olmadan satılmaktadır. Kullanıcılar kendileri için en uygun kordajı belirleyerek kullanmaktadır.

raket titreşim önleyici nedir

Kordaj tansiyonu, rakete kordaj çekildiği sırasında uygulanan baskının karşılığıdır. Düşük tansiyonlu bir kordaj, sporcuya daha fazla güç oluşturmaktadır. Buna karşın yüksek tansiyonlu kordaj ise çok daha iyi bir kontrol fırsatı sunmaktadır. Sizler teniste yeni bir oyuncuysanız o zaman pahalı olmayan ve dayanıklı bir seçim yapabilirsiniz. Maliyetli kordaj seçenekleri genel olarak profesyonel oyuncular tarafından kullanılmaktadır. Birden fazla tenis kordajı türünün olduğunu söylemek de mümkündür. Birkaç örnek vermek gerekirse sentetik bağırsak kordajı, çeşitler arasından en ekonomik olanı olarak bilinmektedir. Naylon esaslı olarak bilinmektedir. Hemen her seviyeden oyuncu tarafından tercih edilmesi mümkündür. Hibrid kordaj ise karşınıza çıkabilecek seçeneklerden bir diğeridir. İki farklı kalınlığı ve tipi birleştirerek elde edilmektedir. Oyuncuların istedikleri kombinasyonun oluşması için de bu çeşidi kullanmaktadır. 

Ayrıca bkz: çocuk tenis ayakkabısı

Tenis Grip Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Grip, tenis raketinin sap kalınlığının belirlenmesinde kullanılmaktadır. Oyuncunun grip ölçüsünü doğru bir şekilde belirlemek için raketinin performansı açısından fark oluşturduğunu söylemek mümkündür. Sizler dar bir grip seçimi yaptığınız zaman raketin elinizde burulmasını önlemek için ekstra güç uygulamanız gerekmektedir. Bundan ötürü ince grip kullanımı halinde tenisçi dirseği ya da başka problemlerin yaşanması olasıdır. Grip çok kalın olduğu zaman bilek hareketlerini engellediği bilinmektedir. Kavramak zordur ve ekstra kas gücüne gerek durulmaktadır. Bundan ötürü uzun süreli tenis raketi kullanımıyla beraber tenisçi dirseği problemi ortaya çıkmaktadır.

wilson titreşim önleyici

Tenis raketi gribi oyuncunun raketi çok daha rahat bir biçimde tutmasına yardımcı olmaktadır. Genel özelliklerini daha yakından incelediğiniz zaman modele bağlı olarak farklı özelliklerin ortaya çıktığını görmeniz mümkündür. Oyun stilinin değişmesinde de önemli ölçüde etkisi bulunan bir malzemedir. Farklı malzemelerle hazırlanabilen tenis gribi tutuş güçlerinin farklı seviyelerde olmasını sağlamaktadır. Genel olarak ise sığır derisi, poliüretan, kauçuk veyahut silikondan yapılmaktadır. Yumuşak, ter emici olan grip, elden kayma hissini ortadan kaldırmaktadır. Böylece oyuncuların çok daha konforlu, rahat bir biçimde oynayabilmesi mümkün olmaktadır. Uzun süre kullanımda deforme sorunlarının oluşmaması için ise kaliteli bir tenis gribi kullanımı şarttır.  Tenis raketinizin grip ölçüsünün doğru bir şekilde alınması için yüzük parmağınızın ucuyla avucunuzdaki ikinci çizgi arasındaki uzunluğu ölçmelisiniz. Elde ettiğiniz uzunluğu milimetre cinsinden hesaplayarak tenis raketinizin çevresini belirleyebilirsiniz. 

Bu içeriğimizde kısaca raket titreşim önleyici nedir konusuna değinmekteyiz. Aynı zamanda sitemizde yer alan tenis raketi fiyatları kategorimize de göz atmayı unutmayın! 

Etiketler: Blog
Ağustos 20, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR